Doseren kleine hoeveelheid vloeistof

doseren kleine hoeveelheid vloeistof

Hoe kleiner het volume, hoe belangrijker de nauwkeurigheid.

Voor het juist doseren van vloeistoffen waarbij u hoge nauwkeurigheid wenst, is een goede volumemeter het overwegen waard.
Een actieve meting van het exact gedoseerde volume, welke vervolgens gelogd kan worden verhoogt uw zicht op de processen.

Doseren kleine hoeveelheid vloeistof in ampullen en vials
De hoeveelheid medicijn in een vial moet juist zijn

In een doseerproces waar bij een klein volume nog steeds een hoge nauwkeurigheid verlangd wordt speelt de volumemeter een belangrijke rol.
Natuurlijk moeten uw pomp, leidingwerk en vulnozzle goed gedimensioneerd zijn, maar de hoofdrol ligt bij de flowmeter.

De ultrasone flowmeter is op dit gebied in het voordeel ten opzichte van veel andere types, en wel om een aantal redenen.
Ten eerste vanwege de hoge meetsnelheid, met 250 metingen per seconde worden de belangrijkste fluctuaties in de actuele flow waargenomen.

Een twdoseren kleine hoeveelheid vloeistofeede voordeel is de absolute nauwkeurigheid die ook bij lage flows behaald wordt.
Juist bij lage flows is dit vaak een aandachtspunt.

Door het instrument uit te voeren met een -vrije- doorlaat van 5 mm is er toch nog een relatief hoge vloeistofsnelheid.
Doordat de meetbuis relatief lang uitgevoerd is ondervindt het ultrasone signaal maximaal effect van de flow, dat komt de meetnauwkeurigheid ten goede.

Het streven naar een steeds lagere ondergrens leidt tot verfijning.
In de nabije toekomst zal een DN3 uitvoering ter beschikking zijn waarmee tot een halve liter per uur gemeten kan worden.

 

Het instrument werkt zonder bewegende delen, er is dus geen enkel effect van massatraagheid bij stop/start gedrag van de vloeistof.

Trillingen uit de omgeving zijn niet van invloed zoals dat bij bijvoorbeeld een Coriolis flowmeter het geval is. Ook is het prijskaartje een stuk gunstiger in vergelijk met Coriolis.

dosering kleien hoeveelheden

 

De afbeelding toont de Flowmax 42i van MIB GmbH
Met de kleinst beschikbare doorlaat van DN3 en een meetfrequentie van 250 metingen per seconde bent u verzekerd van nauwkeurig doseren van kleine hoeveelheden vloeistof.

 

Desgewenst is extra clean en double bag verpakte levering mogelijk.
Voor Single Use Flowmeters, toegepast in chemie of biofarmacie voldoet MIB hiermee aan uw wensen én die van uw klant.

 

 

Stel uw vraag hier

Uw instrument is getest en daarvan ontvangt u een certifikaat bij de levering. Optioneel is een kalibratiecertifikaat 3 meetpunten, of is een 8-punts kalibratie mogelijk.